Múlt hétvégén első idegenbeli győzelmét aratta az MLS idei szezonjában a bajnok Sporting Kansas City. A magyar származású Vermes Péter által edzett Kansas legjobbja a 19-szeres amerikai válogatott Graham Zusi volt. A szélső középpályás két gólpasszal és egy góllal szinte egymaga harcolta ki a 3-2-es győzelmet csapatának. Ő lett a hét játékosa!
Zusi az MLS egyik legveszélyesebb középpályása. 2011 óta 94 mérkőzésen 17 gólt lőtt és 32 gólpasszt adott, a Sporting Kansas legfontosabb játékosaként kulcssszerepe volt Vermesék tavalyi bajnoki címében. Idén még nagyobb figyelem fogja övezni a teljesítményét, hiszen egyszerre két színpadon kell majd helytállnia: egyrészt a Kansast kell újabb és újabb sikerekre vezetnie, másrészt az amerikai válogatottban is jól jönne a remeklése: ugyanis szinte borítékolható, hogy a 27 éves középpályás ott lesz Jürgen Klinsmann világbajnoki keretében.
No de vissza a múlt hétvégére: a Kansas a Colorado Rapids otthonában lépett pályára az MLS-ben. Az összecsapás előtt a Colorado még veretlenségnek örvendett. Az első félidőben nem történt semmi érdemleges, de a második játékrészben beindultak az események: Zusi előbb vezetést szerzett csapatának, majd két coloradói tizenegyes után már az ellenfélnél volt az előny. De Zusi ismét megrázta magát és előbb kiosztott egy gólpasszt Benny Feilhabernek, majd Dom Dwyert ugratta ki, utóbbi szintén gólt eredményezett.
Válogatott teljesítmény volt, mely "a hét játékosa"-címet jelentett neki.
Márciusban a hét játékosai voltak:
1. hét: Will Bruin
2. hét: Brad Guzan
3. hét: Michael Bradley
4. hét: Graham Zusi
2014 LEGJOBB JENKI JÁTÉKOSAI:
január: CHRIS WONDOLOWSKI
február: TIM HOWARD
március: hamarosan kiderül...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.