A rákbetegséggel való kitartó küzdelmét követően ma elhunyt Tito Vilanova, a Barcelona korábbi edzője. A kiváló szakember mindössze 45 éves volt.
"Borzasztóan szomorú vagyok. Vilanova egy remek ember volt." - mondta róla az ESPN-nek Vermes Péter, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar származású edzője. Vermes a '90-es évek elején két éven át egy csapatban focizott a Barcelona ma elhunyt edzőjével.
Vermes és Vilanova 1991 és 1992 között a spanyol másodosztályban vitézkedő Figueresben játszottak együtt. "Nehéz volt egy új országban külföldiként érvényesülni, de Titónak mindig volt ideje rám. Főleg abban az időszakban, amikor még csak tanultam a spanyol nyelvet." - emékezett vissza Vermes, aki a '90-es években 67-szer lépett pályára az amerikai válogatottban.
"Tito tisztességes játékos volt és emellett remek ember a hétköznapi életben. Nagyra tartottam őt és nem csak focipályán mutatott teljesítménye miatt. Túl fiatalon veszítettük el őt. Ez egyszerűen szörnyű." - nyilatkozta a magyar származású tréner, aki jelenleg az MLS-bajnokcsapatát, a Sporting Kansast irányítja. Vermes Vilanova edzősége idején tanulmányúton járt a Barcelonánál. Akkor nézte ki magának a katalánok B-csapatának fiatal tehetséges középpályását, Oriol Rosellt. A 21 éves Rosell ma már a Kansas játékosaként búcsúzott egykori edzőjétől:
"Amikor mi, fiatalok az első csapattal edzettünk, Tito mindig arra bíztatott minket, hogy ne legyünk félénkek. Azt mondta, hogy mi is a klubhoz tartozunk. Arra ösztönzött minket, hogy a pályán mindig legyünk magabiztosak. Az ember azt érezte rajta, hogy segíteni akar és a legjobbat akarja kihozni belőled." - mondta Rosell.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.